Runningtherapie

Lopen als medicijn en preventiemiddel voor veel problemen.

Samen met Vitaal en in Balans loopt u met runningtherapie de problemen van u af

Runningtherapie betekent drie tot vier keer per week hardlopen onder begeleiding van een therapeut van Vitaal en in Balans uit Zuidwolde. Deze therapie wordt gebruikt bij mensen met psychische problemen, maar u kunt hem ook volgen om klachten te voorkomen en om een betere balans te vinden tussen arbeid (zoals inspanning, sport en werk) en rust (ontspanning).

Tot de psychische problemen waarop runningtherapie een gunstige uitwerking kan hebben, behoren:

  • Stemmingsstoornissen, zoals milde depressies.
  • Angststoornissen.
  • Somatoforme stoornissen, bijvoorbeeld burn-out.
  • Schizofrenie en andere psychotische stoornissen.
  • Persoonlijkheidsstoornissen.

Verder kan runningtherapie helpen bij klachten als slapeloosheid, agressie, geneesmiddelenmisbruik, hyperactiviteit en seksuele problemen. Bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid kan runningtherapie ingezet worden als onderdeel van het re-integratieproces, op initiatief van de bedrijfsarts of de werkgever.

Preventie

Regelmatig op een verantwoorde manier hardlopen of bewegen kan ook heel veel klachten voorkomen. De fysiotherapeut komt meestal pas in beeld als er al fysieke klachten zijn, runningtherapie werkt daarentegen juist preventief. In een 100 dagen durend programma leert u wat voor u de beste manier van bewegen is.

Wilt u meer weten over deze vorm van bewegingstherapie? Laat het ons weten via het contactformulier op de website of door te bellen met 085-2081969. Samen met u bespreken we dan uw situatie en de beste aanpak.

Vitaal en in Balans nieuwsbrief

Blijf op de hoogte