Hoofd én lijf

Het is heerlijk om ‘Vitaal en in Balans’ te zijn. Ik sta met meer energie in het leven, ook aan het eind van de dag. En ik ben beter in staat om mijn doelen te realiseren.

Natuurlijk lukt het niet altijd. Maar ik heb ook geleerd om te relativeren en los te laten. Soms doe ik dan ook een stap op de plaats of zelfs een stap terug om vervolgens met meer energie twee (of meer) stappen vooruit te zetten.

Met mijn eigen ervaringen en kennis wil ik ook anderen begeleiden om vitaal te worden en in balans te komen.

In onze maatschappij zijn we de laatste decennia steeds meer in ons hoofd gaan leven. Met denkwerk verdienen we onze boterham. Het lichaam schakelen we uit. Zo langzamerhand ontdekken we steeds meer de nadelige effecten van deze leefstijl. Bewegen wordt steeds meer iets van de vrije tijd en van een bewuste keuze voor een bepaalde actieve leefstijl. In de praktijk blijkt het voor een grote groep mensen niet zo eenvoudig om, tegen de stroom van de huidige cultuur in, tot een gezonde leefstijl te komen en dat ook vol te houden.

Met ‘Vitaal en in Balans’ wil ik mensen laten ontdekken dat naast bewegen en gezonde voeding ook onze gedachten en emoties een rol spelen bij een gezonde leefstijl en bijdragen aan volwaardig mens-zijn. Dat je fitter wordt, dat je beter in je vel komt te zitten. Dat je het leven beter aankunt, omdat je door moeite ergens voor te doen (trainen) weerstand hebt opgebouwd. Dat je hebt leren ontdekken waar je mogelijkheden en waar je grenzen liggen.

Alleen zijn we niet in staat om onze cultuur te veranderen, maar we kunnen wel in onszelf investeren om met de nadelige effecten van onze cultuur om te gaan.

Investeer in jezelf!

Maak meteen een afspraak voor een gratis en vrijblijvend gesprek!

 

Vitaal en in Balans nieuwsbrief

Blijf op de hoogte