Integrale Leefstijlcoaching

Wordt er veel van je gevraagd in je dagelijkse leven of op je werk? Loop je rond met onverklaarbare klachten? Ben je vaak moe? Komt er minder uit je handen dan voorheen? Last van stress? Zit je niet goed in je vel? Ervaar je weinig balans in je leven? Je wilt afvallen, maar het lukt niet echt of je weet niet hoe? Herken jij je in deze voorbeelden? Als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach begeleid ik jou graag in het zoeken naar de oorzaak en naar de oplossing.

'Integraal' wil zeggen dat we kijken naar je IQ, EQ, SQ en FQ

Bekijk hieronder wat dat betekent:

Mentaal (IQ)

De mentale dimensie bestaat uit gedachten, overtuigingen, zorgen en visie. Alles wat zich in het hoofd afspeelt. Samen bepalen wij jouw einddoel. Ik help je daarbij zodat je je er een goed beeld van kunt vormen zonder belemmerende gedachten en overtuigingen. Zie ook ‘pro-activiteit’ onderaan deze pagina.

Emoties en gevoelens (EQ)

EQ heeft alles te maken met gevoelens, relaties, empathische vermogens, vertrouwen en verbinding. Het gaat erom dat je je bewust wordt van je eigen emoties en leert hoe je hier effectief mee om gaat Vervolgens word je je ook bewust van de emoties van andere mensen en ga je daar effectief mee om.

Wie je bent (SQ)

Spiritualiteit, je kern, je essentie, je identiteit, je ziel. De diepere betekenis van je bestaan, zingeving en levensmissie. Het gaat er hierbij om dat je in contact staat met je kern, waardoor je leven richting krijgt.

Jouw lijf (FQ)

Voeding & Gezond gewicht
Een gezond leven begint met goede uitgebalanceerde voeding en een gezond gewicht. Het lijkt een open deur. Toch komt er meer bij kijken.

  • Wanneer eten we nou eigenlijk gezond?
  • Hoe weten we zeker dat we elke dag alle benodigde vitaminen en mineralen binnenkrijgen?
  • Waarom kan de één alles eten en komt de ander al aan als die naar een gebakje kijkt ?

Dit zijn lastige vragen, waar geen pasklaar antwoord op te geven is. Ieder lichaam is immers anders. Daarom begin ik altijd met een uitgebreide lichaams- en voedingsanalyse wanneer je fysiek uit balans bent. Uit deze analyse blijkt onder andere of je een gezond gewicht en een gezonde lichaamssamenstelling hebt en of je uitgebalanceerd eet. Op basis van deze analyse maak ik vervolgens een plan van aanpak.

Beweging
Wie regelmatig beweegt, houdt zijn spieren en gewrichten soepel en voelt zich fit en ontspannen. Daarbij is sporten en bewegen -naast gezonder eten - een geweldige manier om overtollige kilo's kwijt te raken. Door regelmatig te sporten, bouw je spiermassa op. Meer spiermassa betekent een hogere verbranding in rust, waardoor je gemakkelijker op gewicht blijft. Toch zien veel mensen 'bewegen' als een opgave. Door de persoonlijke aanpak die afgestemd is op jouw specifieke situatie zal het ons samen lukken om je doel te bereiken. Denk aan meer energie, een betere conditie of dat lang gekoesterde streefgewicht.

Ontspanning
Na gezond eten en regelmatig bewegen is de derde en laatste pijler: ontspanning. Stress kost bijvoorbeeld veel vitamines, wat slecht is voor je energiepeil en je immuunsysteem. Maar denk ook aan vroegtijdige veroudering en hart- en vaatziekten. En wie bovendien slecht slaapt, kan overdag niet optimaal blijven presteren. Ik help je bij het doorbreken van de vicieuze cirkel.

MARK Coachmodel

Pro-activiteit: motivatie en zelfsturing

Het uitgangspunt voor integrale leefstijlcoaching is proactiviteit. Proactiviteit betekent verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven, jezelf doelen stellen waar je warm voor loopt en prioriteiten stelt om je doelen ook daadwerkelijk te bereiken. Want het een heeft invloed op het ander, zowel negatief, maar gelukkig ook positief. En vaak komt die invloed niet van buitenaf, maar vanuit jezelf. Als integraal leefstijlcoach begeleid ik je graag tijdens deze ontdekkingstocht.

  • Waar sta ik voor, wat vind ik belangrijk en waar word ik blij van?
  • Waar wil ik echt voor gaan, wat geeft mij plezier, energie en geluk?
  • Wat kan ik aanpassen in mijn leefstijl om letterlijk/figuurlijk beter in mijn vel te komen?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik in balans kom en nog belangrijker, hoe ik in balans blijf?
  • Hoe neem ik de regie weer in handen en kom ik tot concrete acties?

De klik en de motivatie

Deze twee voorwaarden zijn essentieel voor het coachingstraject: Er is een klik tussen jou en mij en je bent gemotiveerd.
Tijdens een kennismakingsgesprek kijken we wat jij wilt en hoe jouw persoonlijke programma in grote lijnen ingericht kan worden. Als wij geen klik hebben dan zoeken we samen een andere integraal leefstijlcoach binnen mijn netwerk die wel bij je past. Alles voor een goed en mooi traject voor jou!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op. Naar Contact

Vitaal en in Balans nieuwsbrief

Blijf op de hoogte