Power Walking

Power Walking is eigenlijk niets anders dan stevig doorwandelen waarbij je alle spieren in de lichaam gebruikt. In plaats van gemiddeld 5, loop je bij Power Walking zo tussen de 6 en 9 kilometer per uur. Dit komt door de stevige afzet van de voeten en de krachtige armbewegingen. Hoe krachtiger die bewegingen, hoe harder je loopt.
 
Door deze krachtige armbewegingen en een sterke afzet met de voeten zijn veel spieren tegelijkertijd actief. De spieren in de schouders, rug, onderrug en buik worden bij deze beweging tijdens het lopen extra geactiveerd en versterkt. Ook komt de hartslag hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot.

Voordelen Power Walking

 • Power Walking levert geen overbelasting aan de gewrichten op (zoals bij hardlopen). 
 • Door regelmatig te bewegen kun je problemen met hart en vaten voorkomen, de stoelgang verbeteren en sterkere botten/spieren ontwikkelen. 
 • Stress wordt vermindert en de kwaliteit van slapen wordt verbeterd.
 • Je kunt dit je hele leven doen en de buiten omgeving met de frisse lucht werken verfrissend en geven je meer energie.

Omdat het calorieverbruik kan oplopen tot wel 500 calorieën per uur is deze sportieve training van een uur een simpele manier om meer te bewegen, af te slanken en gezond te blijven.

Onze Vitale Power Walk Training

Tijdens onze Vitale Power Walk Training bouwen we de trainingen rustig op. Met aandacht voor houding en techniek gaan we al (stevig) wandelend op weg. In het begin van het trainingstraject zal er wat vaker afwisseling zijn tussen stevig wandelen en minder stevig wandelen. 
Als extra's doen wij tijdens de Power Walk Trainingen een aantal spierversterkende oefeningen. Deze oefeningen verbeteren je looptechniek, werken blessure preventief en zorgen voor een sneller herstel van de training.

Trainingen

De trainingen worden gegeven op elke:

 • maandag om 09:00 uur, startlocatie recreatieplas Engelgaarde (ook wel genoemd (gat van) Blijdensteijn of De Koele).
  We verzamelen op Parkeerplaats 1, Weg naar de Bloemen, Meppel / Ruinerwold. .
 • vrijdag om 08:45 uur, startlocatie Zuiderpark, Hoogeveen.
  We verzamelen op de parkeerplaats bij de Ichtuskerk, Rozenstraat 1, Hoogeveen.

Past deze trainingsdagen / tijdstip / startlocatie jou niet, maar zou je wel graag mee willen doen aan onze Vitale Power Walk Training, laat dat dan even weten met een bericht via onze contactpagina of neem telefonisch contact met mij op.
Misschien kunnen wij invulling geven aan jouw wensen.
 

Kosten

 • € 65,00 voor een 10 strippenkaart 
 • proefles gratis

Voor meer informatie of aanmelden, klik HIER of neem telefonisch contact met mij op.

Voor degenen die willen, kunnen na de training op de maandag (onder begeleiding) ook nog een duik / dip nemen in het (koude) water.

 

Vitaal en in Balans nieuwsbrief

Blijf op de hoogte