COOLE DUIK

22-02-2018

Er komt steeds meer belangstelling voor onze COOLE DUIK die wij wekelijks doen. De afgelopen weken was ons verhaal o.a. te lezen op de voorpagina van het Dagblad van het Noorden, in de Meppeler Courant en de Hoogeveensche Courant.  

      

Vandaag werd onze COOLE DUIK bijgewoond door een fotojournalist die voor De Steenwijker Courant, NDC, De Telegraaf, de Stentor en Hollandse Hoogte werkt. Na ons hakwerk en onze COOLE DUIK ging hij terug met veel foto’s, video-opnames en interviews. Wij hopen dat hij er een mooie reportage van kan maken. Waarom een COOLE DUIK?
Ja, waarom neem je een duik in ijskoud water, terwijl je ook lekker onder een warme douche kunt staan of zomers in wat warmer water of in het zwembad kunt zwemmen? 
Nou eigenlijk is dat heel eenvoudig. In onze hedendaagse leefstijl zijn we gewend geraakt aan warmte en comfort. Het gevolg daarvan is dat het lichaam en specifieker, het immuunsysteem in slaap wordt gewiegd. En dat terwijl ons immuunsysteem van groot belang is voor onze gezondheid. Immers, het immuunsysteem, ons afweermechanisme, is de bestrijder is van ziekteverwekkers in ons lichaam.

Hoe werkt het precies?
Wanneer je het ijskoude water in gaat krijgt het lichaam te maken met extreme stress, alles wordt in zijn werk gesteld om het lichaam te redden van de kou. Het lichaam maakt daarbij stresshormonen aan, waaronder adrenaline (overlevingsdrang) en cortisol (actief in het afweersysteem). Zo gauw je weer op het droge bent zijn dit ook de stoffen die je een gelukkig en rustig gevoel geven. Daarnaast wordt ook de aanmaak van witte bloedcellen en hiermee je immuunsysteem geactiveerd.

Voordelen
Naast het activeren van ons immuunsysteem heeft een COOLE DUIK de volgende voordelen:

  • Goede doorbloeding. Door een COOLE DUIK te nemen vernauwen je bloedvaten. Hierdoor gaat je bloeddruk omhoog en je bloed wordt ‘krachtiger’ door je lijf gepompt. Ga je uit het water, dan zakt de bloeddruk weer, maar de doorbloeding blijft beter.
  • Geeft energie. Een COOLE DUIK verkwikt op een aangename manier.
  • Activeert bruin vetweefsel waardoor je het minder koud hebt in de winter.
  • Je activeert je vetverbranding.
  • Het is goed voor je huid. Je huid wordt gladder en strakker.

Voor het nemen van een COOLE DUIK moet je natuurlijk ook door een mentale barrière. Een COOLE DUIK is dan ook een combinatie van een lichamelijke en mentale overwinning en die blijkt hartstikke gezond.

Tot slot
In plaats van direct een COOLE DUIK te nemen, kan je ook beginnen met koud afdouchen. Bij wat je ook doet, is het wel belangrijk om je ademhaling onder controle te houden. Maar uiteindelijk is een COOLE DUIK is ijskoud water wel echt kicken.
Mede door de aandacht in de pers is onze groep aardig uitgebreid. Via onze app-groep laten we weten wie wanneer ergens een COOLE DUIK wil nemen. En degenen die dan tijd hebben sluit zich hierbij dan aan. Vrijwel elkke zaterdag nemen wij om 10:00 uur een COOLE DUIK in recreatieplas Engelgaarde.

Wijl jij ook een keer meedoen en ervaren? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met mij.

 
 

Vitaal en in Balans nieuwsbrief

Blijf op de hoogte