Meppel, Vitaal en in Beweging

09-02-2022

Onder de projectnaam 'Meppel Vitaal en in Beweging' organiseren wij tijdens de voorjaarsvakantie verschillende activiteiten om inwoners letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten. Dit doen wij samen met onder andere CU Yoga, Oerke Yoga, Daniël Kreeft Personal Training, Massagestudio Roos, Irene’s coachingspraktijk, Vitaal Personeel, ‘Schilderen met Ankie’, Bewust Meppel en stichting 't Huis.

Met het project willen wij de bewustwording van een gezonde leefstijl vergroten. Voor jong en oud. Hierdoor weten deelnemers beter welke invloed voeding, beweging en ontspanning op hun leefstijl kan hebben. Wij willen deelnemers dan ook vooral laten ervaren. Het laten DOEN!

Tijdens de voorjaarsvakantie vinden de eerste activiteiten plaats. Daarna worden gedurende het jaar actieve informatiebijeenkomsten en -markten en clinics en activiteiten georganiseerd. Aan de meeste clinics en activiteiten kunnen deelnemers gratis meedoen. Hiermee willen wij de drempel om te laten ervaren zo laag mogelijk houden.

Activiteiten die belangstellenden gedurende het jaar kunnen ervaren zijn o.a. Elliptigo rijden; Bewust Hardlopen; Power Walking; Fitness circuit; Yoga; Power Yoga; Gezond koken; Mindfullness; Meditatie; hoe maak ik een gezonde maaltijd (en dat kan ook voor weinig geld); Ontspanningsmassage en Schilderen (als ontspanning).  

Veel activiteiten kunnen ook als gezin worden gedaan. Een gezonde leefstijl heeft vaak te maken met hoe men er binnen een gezin invulling aan geeft. Daarnaast is het ook leuk om als gezin samen in beweging te komen en elkaar te stimuleren.     

De meeste activiteiten worden georganiseerd vanaf Zuideinde 18A, bij ’t Huis. Stichting ’t Huis is dé plek die mensen met elkaar verbind. Iedereen is er welkom voor een kop koffie, te snuffelen in het winkeltje, te werken of deel te nemen aan een culturele of actieve activiteit. Verschillende partijen die op het gebied van bewust leven actief zijn komen hier bij elkaar.
Deze plek is daarom ideaal voor bijvoorbeeld een informatiemarkt om inwoners te informeren over een gezonde leefstijl, maar belangrijker nog om het ze te laten ervaren, DOEN!

Voor een overzicht van de activiteiten, klik HIER

Vitaal en in Balans nieuwsbrief

Blijf op de hoogte