Leerzame Supermarktsafari

17-12-2015

Op maandag 14 december 2015 hield ik samen met Ester (mijn collega leefstijlcoach en studiegenoot) een Supermarktsafari bij PLUS Van Tongeren in Zuidwolde. Met deze Supermarktsafari willen wij mensen bewuster maken van gezondere voeding. Veel voeding in een supermarkt is kunstmatig en bevatten  chemische toevoegingen. Gelukkig is er in een supermarkt ook nog voldoende echte voeding te vinden. Maar, je moet het wel weten te vinden. Met het boekje 'Wat zit er in uw eten?' in de hand, trokken we de Supermarktjungle in om etiketten lezen. Wat zijn de ingrediënten van een product en wat zijn de voedingswaarden. Naast het etiketten lezen vertelden wij ook over o.a. koolhydraten, suikers, vetten en eiwitten en wat die met ons lichaam doen.

Deelnemers luisteren aandachtig toe Deelnemers luisteren aandachtig toe

Een leuke ervaring tijdens deze Supermarktsafari was dat een winkelende dame even meeluisterde. Zij stond net met een product in de hand dat wij als een minder goede keuze hadden bestempeld en waarbij wij aangaven welke gezondere keuzes er te maken zijn. Zij wisselde direct haar product in voor een gezondere variant.
Later kwam deze dame nog even naar mij toe met de vraag wat wij aan het doen waren. Aangegeven dat we met een Supermarktsafari bezig waren en haar uitgelegd wat dit inhield. Zij vond dit heel interessant en gaf aan dat ze een volgende keer graag mee wilde doen.

De deelnemers op deze avond waren zeer tevreden en gaven aan dat zij met de gegeven informatie nu beter in staat zijn om gezondere keuzes te maken.

Als gidsen kijken ook wij terug op een geslaagde avond. Deze zal zeker nog een vervolg krijgen. Ook bij andere supermarkten.
PLUS Van Tongeren bedankt dat wij deze Supermarktsafari bij jullie konden doen en gebruik konden maken van jullie faciliteiten.

Heb jij ook belangstelling om eens een Supermarktsafari bij te wonen? Geef dit dan aan via het contactformulier.

Vitaal en in Balans nieuwsbrief

Blijf op de hoogte